Htimotor Htimotor Motoros srkny Kezdlap Merevszrny UL Forgszrny UL Mrepls Videk Galria

Version francaise Versiunea n romneste
 
Forgószárnyas UL

Rotor Wing Days – folytatás õsszel


Hét ország – Ausztria, Anglia, Németország, Olaszország, Lengyelország, Svájc, Magyarország – számos repülõembere tett eleget a Q’TAIFLY Hungary klub meghívásának a Rotor Wing Days 2005 elnevezésû rendezvényre, Tokorcsra.

Volt közöttük jó néhány nagy név – mondhatni VIP-vendég – is, többek között (mint elõzõ számunkban beszámoltunk róla) Vittorio Magni, a Magni Gyro tulajdonosa és ügyvezetõ igazgatója, valamint Renato Chinetti autogiro-oktató, egyben Vittorio munkatársa és „jobb keze”. Nekik köszönhetõen lehetõség nyílt autogiro-átképzésre (aminek természetesen feltétele volt valamilyen pilótajogosítás megléte). Három pilóta – Peter Pokorny (Ausztria), Helmut Stern (Ausztria) és Tóth József, a mi Totyánk – sikeresen befejezte az átképzést, a többieknek még lesz egy-két „körük” a jogosítás megszerzéséig.
A Rotor Wing Days sikerére és a girocopter-repülés iránti érdeklõdésre való tekintettel a Q’TAIFLY Hungary hasonló rendezvényt tervez õszre, várhatóan szeptember–októberre. Lapzártáig tizennyolcan jelentkeztek – többek között Andi Siebenhofer és Szabó György, akik már megkezdték a tanfolyamot –, és természetesen az újabb „önkéntesek” elõtt is szabad a pálya.
Érdeklõdni a részletekrõl Smuk Anette-nál lehet, illetve idõpont-egyeztetés ügyében is õt érdemes keresni. Így Magniék a legtöbbeknek szimpatikus – és persze számukra is elfogadható – idõpontban jöhetnek legközelebb Magyarországra.

Tel.: 30/523-3749, 30/378-1397
E-mail: qtaifly@enternet.hu

M. K.
Fotó: Sternpress
Balról jobbra: Vittorio Magni, Helmut Stern, Renato Chinetti


 
Belps
   

Kapcsold linkek
   

Hr rtkelse
   

Parancsok
   

Kapcsold rovatok

Forgószárnyas UL

Tartalomkezelõ rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.07 msodperc