HŠtimotor HŠtimotor Motoros sŠrkŠny Kezdűlap MerevszŠrnyķ UL ForgůszŠrnyķ UL MŻrepŁlťs Videůk Galťria

Version francaise Versiunea Ón rom‚neste
 
H√°timotor

Eric, a viking


M√°rmint f√Ķleg csak az automatikusan ad√≥d√≥ po√©n kedv√©√©rt… Egy√©bk√©nt k√©ts√©gtelen√ľl ink√°bb egy impoz√°ns termet√Ľ Popeye-re hajaz, mikor tenger√©sz m√≥dra himb√°l√≥z√≥ j√°r√°s√°val √©s az √∂r√∂k kaj√°n vigyorral az arc√°n reggel odas√©t√°l a tengerparti homokban m√°r egy ideje a leszakadt ber√°nt√≥ miatt k√ľszk√∂d√Ķ k√ľl√∂n√≠tm√©nyhez, √©s egy k√∂nnyed mozdulattal sikeresen megp√∂rgeti a l√©gcsavart…

Spanyolorsz√°gi vend√©gl√°t√≥nk, a belga Eric Claessen kommand√≥s fenegyerekk√©nt kezdte, majd a Peugeot rallyepil√≥t√°jak√©nt folytatta p√°lyafut√°s√°t, √©s tal√°n maradt is volna a „f√∂ld√∂nfut√≥” motorok √©s a versenyz√©s vil√°g√°ban – n√©mi helikopteres, sikl√≥erny√Ķs √©s merevsz√°rny√ļ kit√©r√Ķ ut√°n –, ha egy sz√©p napon, √ļgy 1996 t√°j√°n, nem n√©zi meg Nicolas Hulot m√Ľsor√°t, az Ushuai√°t (amelyr√Ķl egy r√©gebbi sz√°munkban m√°r √≠rtunk). Ott azonban h√°timotorok rep√ľltek, √©s innent√Ķl nem volt meg√°ll√°s, ezt neki is ki kellett pr√≥b√°lnia. Autodidakta m√≥don belevetve mag√°t a t√©m√°ba, hamar r√°bukkant a Fly Castellucci√≥ra, √©s pillanatokon bel√ľl a motoros erny√Ķz√©s s√Ľr√Ľj√©ben tal√°lta mag√°t tesztpil√≥tak√©nt, forgalmaz√≥k√©nt, versenyz√Ķk√©nt. 2000-ben harmadik helyen v√©gzett az Eur√≥pa-bajnoks√°gon, m√©g ezel√Ķtt gyors egym√°sut√°nban k√©tszer is belga bajnok lett. Sz√°m√°ra azonban sosem ez volt a l√©nyeg: sokkal ink√°bb a f√Ķn√∂kkel, Francesco Japadre-ral kialakult bar√°ts√°ga, √©s mindaz a sok tal√°lkoz√≥, esem√©ny, melyben az √©vek sor√°n r√©szt vett a Fly Castelluccio csapat√°nak sz√≠neiben. Akt√≠v szerepet j√°tszott a fejleszt√©sekben, tesztel√©sekben, t√∂bbek k√∂zt a Power Play erny√Ķk kidolgoz√°s√°ban, √©s term√©szetesen ott volt √©s van minden√ľtt, ahol a csapat megjelent. K√∂zben mell√©kesen l√©trehozta saj√°t iskol√°j√°t is.
2002-ben bar√°tokn√°l nyaralt a d√©l-spanyolorsz√°gi Alicante mellett, a programb√≥l persze itt sem hi√°nyozhatott a rep√ľl√©s. A leveg√Ķb√Ķl m√°r n√©zegetett egy ideje v√°gyakozva egy tengerparti h√°zat, mikor mintegy var√°zs√ľt√©sre a szeme l√°tt√°ra kis√©t√°lt a tulajdonos, √©s felszegezte az „Elad√≥” t√°bl√°t. T√∂bb sem kellett, els√Ķ √©rdekl√Ķd√Ķk√©nt azonnal landolt, √©s hamarosan egym√°s tenyer√©be is csaptak. Eric az√≥ta k√©tlaki: j√ļniust√≥l szeptemberig a h√Ľv√∂s Belgiumb√≥l a napf√©nyes Spanyolhonba teszi √°t b√°zis√°t. Itt oktat, utast reptet, transzparenst h√ļz, csoportokat szervez, tan√≠tv√°nyokat, pil√≥tahaverokat l√°t vend√©g√ľl, bar√°tkozik a helyiekkel √©s a turist√°kkal, √©s mindenekf√∂l√∂tt √°rasztja mag√°b√≥l a j√≥kedvet √©s az √©let√∂r√∂m√∂t.
Tervei? Szeptemberben a „k√∂telez√Ķ” vil√°gbajnoks√°g Pekingben, ahol a Fly Castellucci√≥t k√©pviseli. Hossz√ļ t√°von pedig mindenk√©pp marad a D√©l, ahol id√Ķvel szeretne a merevsz√°rny√ļ m√Ľfajban is elmer√ľlni √©s saj√°t UL-b√°zist l√©trehozni.

Szöveg: Kádár Andrea
Képek: Koszta Péter


 
Belťpťs
   

Kapcsolůdů linkek
   

HŪr ťrtťkelťse
   

Parancsok
   

Kapcsolůdů rovatok

H√°timotor

Tartalomkezel√Ķ rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz √©rv√©nyes.
OldalkťszŪtťs: 0.16 mŠsodperc