Hátimotor Hátimotor Motoros sárkány Kezdőlap Merevszárnyú UL Forgószárnyú UL Műrepülés Videók Galéria

Version francaise Versiunea în româneste
 
Motoros sárkány

Köztársaság Kupa Döntő


Június 21-én Siófokon került megrendezésre az idei Köztársaság Kupa döntője a Siófok-Kiliti repülőtéren. Míg az előző hétvégén tartott kecskédi első fordulón nem szegődött a versenyzők mellé az időjárás kegye, a döntőn a nyári napfordulóhoz illő tomboló kánikula fogadta a résztvevőket és érdeklődőket.

Hogy a motoros sárkányos versenyzés a közönség számára is látványos programmá vált, az nagy részben Ferinc Vince érdeme. A négy versenyszám mindegyike élvezetes és izgalmas volt, amelyek közben ugyanúgy lehetett jó társaságban, jó hangulatban szurkolni a csapatoknak, akár egy focimeccsen.
A 9 részt vevő csapatnak négy feladatot kellett teljesítenie. Bemelegítésként (bár erre a tűző napot figyelembe véve sok szükség nem volt) a lufivadászatban vetélkedtek egymással, itt három ponton kellett a talajközelben kikötött lufikat „becserkészniük” és bármilyen módon szétdurrantaniuk. E szám közben történt az egyetlen apró malőr, szerencsére csak egy orrfutó bánta, más kár nem esett. Majd jött a „bombázás” (a kijelölt ablakokba dobandó homokzsákokkal), aztán a „kacsázás” (három touch and go egymás után a megadott pontokat érintve), és végül a talán legmókásabb szám, a lövészet. Itt már a bemelegítés is külön műsorszámnak számított, mivel a versenyzők előzetesen a földön gyakorolhatták a paintballpuskákkal való bánásmódot, ami nem kevés derültségre adott okot. A levegőből célba lőni aztán már keményebb diónak bizonyult.
Az összesítésben sorrendben a Délalföld, Nagykanizsa és Izsák csapata bizonyult a legjobbnak. De végső soron mindenki nyert, aki ezen az első igazán forró, nyári versenyen ott lehetett a kiliti reptéren, akár nézőként, akár versenyzőként.

Szöveg és képek: Vampair


 
Belépés
   

Kapcsolódó linkek
   

Hír értékelése
   

Parancsok
   

Kapcsolódó rovatok

Motoros sárkány

Tartalomkezelő rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkészítés: 0.10 másodperc