HŠtimotor HŠtimotor Motoros sŠrkŠny Kezdűlap MerevszŠrnyķ UL ForgůszŠrnyķ UL MŻrepŁlťs Videůk Galťria

Version francaise Versiunea Ón rom‚neste
 
Forgószárnyas UL

Marugan 2012


Jerome Prompsy m√©g ki sem heverte j√≥form√°n a P√°rizs – Odessza oda vissza f√°radalmait, m√°ris √ļjabb kalandokba vetette mag√°t. B√°r gir√≥s tapasztalata saj√°t bel√°t√°sa szerint is csak „szer√©nynek” nevezhet√Ķ, nem sokat k√©rette mag√°t, benevezett a Marugan-ban megrendezett ultrak√∂nny√Ľ repcsis vil√°gbajnoks√°gra.

A Pireneusok északi lankái
A t√°volban Adour

A fennsík Burgos után
De nem √°m ak√°rhogy: √ļgy d√∂nt√∂tt, hogy nem puh√°ny m√≥dra, k√∂z√ļton j√°rja meg Spanyolorsz√°got.
√Člm√©nyeir√Ķl az al√°bbiakat mes√©lte:
Szombaton, Augusztus 4.-√©n indultam Meaux-b√≥l, vas√°rnap Montpezat-ban, a helyi UL b√°zison dekkoltam jobb id√Ķj√°r√°sra v√°rva. A VB-re igyekv√Ķ merevsz√°rny√ļ angol csapat tagjai vakmer√Ķbbek voltak n√°lam, nekiv√°gtak a Pireneusoknak a csapnival√≥ id√Ķ ellen√©re, v√©g√ľl 15 ezer l√°bon, zivatarcell√°k k√∂z√∂tt szlalomozva, k√©nyszerlesz√°ll√≥hely es√©lye n√©lk√ľl verekedt√©k √°t magukat a hegyl√°nc d√©li oldal√°ra. H√©tf√Ķn √≠g√©retes, b√°r bizonytalan volt az id√Ķ, amint a Garonne foly√≥ k√∂dje felsz√°llt, indultam is, 600 km v√°rt r√°m. Aires sur l’Adour-ban tankol√°s, azt√°n csak ker√ľlgettem a cumulusokat, ezt sosem lehet megunni. Nyugatra, St. Jean Pied de Port fel√© v√°gtam neki a hegynek, majd San Torcuato-ban (Burgos el√Ķtt) tartottam pihen√Ķt. Burgos-ig izgalmas hegyvid√©k, ut√°na kisimult a t√°j, v√©gtelen fenns√≠k, Don Quihotte-e s√°rg√°ra √©gett pamp√°ja alattam. Marugan reptere a semmi k√∂zep√©n.
Marugan reptere
A versenyz√Ķk kempingt√°bora
Por √©s h√Ķs√©g. A francia csapat m√°r a helysz√≠nen. St√©phane K√ľbler √©s p√°rja, Patricia kocsival j√∂ttek (az MT OSport meg ut√°nfut√≥n). √ögy d√∂nt√∂tt√ľnk, hogy megengedj√ľk magunknak a k√∂zeli kemping luxus√°t. H√°rom √©s f√©l nap edz√©s ut√°n kezdtem √©rezni, mennyire amat√Ķr vagyok. De m√°ris rengeteget tanultam: A 220 helyett 280-as rotorfordulatsz√°mra t√∂rt√©n√Ķ felp√∂rget√©s, a tol√≥l√©gcsavar √°ll√°ssz√∂g√©nek h√Ķm√©rs√©klet √©s a l√©gk√∂ri nyom√°s szerinti be√°ll√≠t√°sa felsz√°ll√°saimat megt√°ltos√≠totta. A hangulat laza √©s csal√°dias volt, a versenyb√≠r√°k viszont komolyan vett√©k a feladatot √©s egyben magukat.
Hivatalos m√©r√©s a verseny el√Ķtt

M√Ľszaki felk√©sz√≠t√©s
Verseny el√Ķtti ellen√Ķrz√©s

Navig√°ci√≥s feladat el√Ķk√©sz√≠t√©se
GPS-ek ellen√Ķrz√©se √©s adatok let√∂lt√©se
Tornádó közeledik
Edzés közben Patriciával
A megnyit√≥ √ľnneps√©g
Üzemanyag mérés
A hivatalos m√©r√©sek sor√°n kider√ľlt, hogy g√©pem, navig√°torom √©s j√≥magam t√∂megadataival 44 liter √ľzemanyaggal gazd√°lkodhatunk, egy cseppel se t√∂bbel. Serge 38, Eric 50, St√©phane 70 literrel indulhattak. Gyakoroltuk a navig√°ci√≥t √©s a c√©lrasz√°ll√°st, ez ut√≥bbi nekem nem ment valami f√©nyesen. D√©lut√°nonk√©nt √Ķr√ľlt meleg volt. Egy mini torn√°d√≥ is tisztelet√©t tette, a k√°rok szerencs√©re nem voltak v√©szesek. Tizenegyedik√©n este volt a megnyit√≥, 12 nemzet k√©pviseltette mag√°t, nagybesz√©dek, k√∂sz√∂nt√Ķk, rezesbanda, ejt√Ķerny√Ķs√∂k, d√≠szk√∂tel√©k, koccint√°s, egy-kett√Ķre t√≠z √≥ra lett, akkor k√∂vetkezett csak a briefing, a m√°snap reggel 7-es kezd√©ssel kapcsolatban.
Navigációs feladatra indulunk
Att√≥l kezdve felgyorsultak az esem√©nyek. 2-3 versenysz√°m naponta, h√©tt√Ķl este kilencig non-stop. Nek√ľnk 8 versenysz√°munk volt. Egyesekben kimondottan √ľgyesnek bizonyultam, h√≠zott is a m√°jam, az economy sz√°mokban egy picit √°tlag alattinak √©reztem magam, a g√©pem se zs√≠r √ļj, reszk√≠rozni sem szeretek, √≠gy csod√°kra nem sz√°m√≠thattam, c√©lrasz√°ll√°sban pedig rengeteget b√©n√°ztam, az eg√≥m csorbult is rendesen.
Stephane és Catherine indulnak
A karantén (zárt park)

Fel és leszállás a 120 m...
...hossz√ļ „rep√ľl√Ķg√©p anyahaj√≥n”
Catherine és Stephane
Jerome
Patricia
Taktikai tan√°csad√°s
Vége a versenynek
Bar√°ts√°gtalan id√Ķj√°r√°s
De tanultam √©s fejl√Ķdtem. V√©g√ľl is, mi m√°s c√©lja van a versenyz√©snek?
H√°l’istennek, Patricia, a navig√°torom nagyon penge √©s rutinos versenyz√Ķ, sokat seg√≠tett. A 3. √©s az 5. hely k√∂z√∂tt mozogtunk nap, mint nap. A nagymen√Ķk, az egy m√°s vil√°g, de nekik el√©g volt egyetlen hiba a dr√°m√°hoz. Van reklam√°ci√≥ b√Ķven, v√°rakoz√°s, id√Ķh√ļz√°s √ļgyszint√©n. H√°rom versenysz√°mot rossz id√Ķ miatt t√∂r√∂ltek. A Francia csapatban igen j√≥ volt a hangulat. Az √∂sszes√≠tett csapatversenyt meg is nyert√ľk annak rendje s m√≥dja szerint. A versenyz√Ķk nagyr√©szt profik, Eric Changeur p√©ld√°ul, aki az aranyat nyerte, a Magni Gyro francia import√Ķre, a gir√≥ sz√≥ szerint a kenyere. Ilyen mez√Ķnyben nem sz√©gyen az √∂t√∂dik hely, ami nek√ľnk jutott.
Mindhárom érmet Magni Gyroval nyerték
√ötban hazafel√©, Zaragoza el√Ķtt
Laza debriefing
√únnepi paella
A Pireneusok, visszafelé
P√©ntek este a verseny v√©get √©rt. Debriefing, s√∂r, pezsg√Ķ, emelkedett hangulat.
Villanueva del Galluego, 40¬į C!
Hazafele m√°r k√∂tel√©kben j√∂tt√ľnk a bajnok g√©p√©t hazarep√ľl√Ķ Serge Maurice-al, a navig√°torral. Biarritz k√∂rny√©k√©t √©s a Pireneusok nyugati r√©sz√©t az er√Ķs sz√©l miatt ker√ľlt√ľk, Zaragoz√°ba eszm√©letlen h√Ķs√©gben √©rkezt√ľnk, izzott a beton alattunk. Bagneres de Luchon-n√°l rep√ľlt√ľnk √°t a hegyl√°ncon, 16 √≥rakor m√©g 4000 m-en is meleg volt √©s √°llt a leveg√Ķ, a k√°nikul√°ban m√©g az √©g is szieszt√°zott. Montpezatban megaludtunk gyorsan, m√°snap d√©lut√°n m√°r Otthon, Meaux-ban mes√©ltem Deborah-nak, hogy milyen √ľgyes voltam.
A Pireneusok, visszafelé
A Pireneusok, visszafelé

Szöveg és képek: Jerome Prompsy 
Belťpťs
   

Kapcsolůdů linkek
   

HŪr ťrtťkelťse
   

Parancsok
   

Kapcsolůdů rovatok

Forgószárnyas UL

Tartalomkezel√Ķ rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz √©rv√©nyes.
OldalkťszŪtťs: 0.29 mŠsodperc